+36 20 535 5534

Több, mint vízilabda az USA-ban

A magyar sportolók számára 3 különböző csomagot ajánlunk, mindig szem előtt tartva azonban az egyéni igényekhez történő alkalmazkodást. Ezek a következők:

I. csomag

Ebben a csomagban kínálunk lehetőséget magyar vízilabdázó fiataloknak, hogy kipróbálják tudásukat az Egyesült Államokban hagyományosan megrendezett nyári bajnokságokban. Célunk a nyári szabadidő hasznos eltöltése mellett az, hogy megismertessük a magyar sportolókkal az amerikai klubéletet, az egyetemi, főiskolai képzést és sportéletet, valamint az ország kulturális, természeti, szociális hátterét.

Június-július hónapban 3 egymást követő, nagyszabású tornán (US Club Water Polo Championship, LCWP Commerce, John Hale Memorial) vesz részt a különböző kluboknál leigazolt magyar sportolókból összeálló serdülő és ifi korosztályú csapat Los Angelesben és vonzáskörzetében, ahol egyetemi edzők figyelik, válogatják a jövő egyetemi csapataiban – akár ösztöndíjjal – lehetőséget kapó játékosokat.

Utazásunk során egyetemlátogatások is szerepelnek a programban (UCLA, USC, UCSB, Pepperdine, Berkeley, Stanford), ahol a magyar fiatalok megismerhetik az amerikai egyetemisták kulturális, szabadidős és sportéletét, -tevékenységét, valamint az edzőket, csapattagokat személyesen.

Rendszeres napi edzéseket, edzőmérkőzéseket tartunk neves kaliforniai klubcsapatokkal és iskolai csapatokkal. A program része egy 2 napos fejlesztő tréning a 12 legjobb egyetemi edző irányításával.

A gyerekek folyamatosan gyakorolhatják, fejleszthetik angol nyelvtudásukat, melyre a legjobb lehetőséget az anyanyelvi környezet mellett a hasonló érdeklődésű sporttársakkal való napi kapcsolattartás biztosítja. Emellett heti 3 alkalommal 2 órás intenzív nyelvi kurzuson vesznek részt a gyermekek anyanyelvi oktatókkal.

A szakmai program előkészítéseként az utazást megelőző hónapokban csapatedzéseket tartunk az utazó keret számára mindkét korosztályban. Ezek az edzések már a program szakmai vezetőjének az irányítása alatt angol nyelven zajlanak.

A szakmai hátteret alapvetően az ő évtizedes múltra visszatekintő edzői tapasztalata, valamint USA-beli szerteágazó szakmai kapcsolatai biztosítják. Mellette 3 magyar utánpótlásedző kíséri még a csapatokat, akik folyamatosan felügyelik a gyerekek tevékenységét.

A szállást, étkezést változatos, a programhoz igazodó helyszíneken biztosítjuk, az utazást bérelt külön buszokkal oldjuk meg, a rendelkezésre álló szabadidőt pedig a környék és a látnivalók megismerésével töltjük (Hollywood, Beverly Hills, Malibu, Huntington Beach, Newport Beach, Grand Canyon, San Diego, San Francisco).

A tábor 28 napos, várható költsége magában foglalja az utazás, szállás, étkezés, a szakmai és a közös szabadidős programok költségét, valamint az egyenruhát is. Egyéb költségek: utazási biztosítás, 1-2 fakultatív program (Disneyland, Raging Waters, Six Flags, surf suli Huntington Beach-en), költőpénz.

Ezt a csomagot azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik a sportra, a nyelvtanulásra és a továbbtanulásra egyaránt nagy figyelmet fordítanak, és szeretnék feltérképezni az Egyesült Államokban rejlő lehetőségeket ezeken a területeken. A program tehát alapvetően egyéni jelentkezőkre épül, akik nem félnek kipróbálni vízilabda tudásukat egy merőben új csapatban és versenyközegben.

II. csomag

Ezzel párhuzamosan lehetőséget biztosítunk meglévő vízilabda klubok, szakosztályok részére is saját ifi- és serdülő korú csapataik kiutaztatására, levéve a klub válláról az utazással járó szervezési feladatokat, problémákat. Ez esetben a 3 nagyszabású esemény közül a US Club Championship tornán való részvételt építettük a sportprogramba, természetesen ugyanúgy megtartva a napi edzéseket és edzőmérkőzéseket a környékbeli klubokkal.

A szabadidős tevékenységek között szerepel a régió turisztikai vonzerejét adó látnivalók közös megtekintése (Hollywood, Beverly Hills, Malibu, Huntington Beach, Newport Beach, San Diego).

Természetesen az angol nyelv anyanyelvi környezetben való gyakorlása ez esetben is adott, a hasonló korú sporttársakkal, és a mindennapi érintkezésben.

A tábor 14 napos, várható költsége magában foglalja az utazás, szállás, étkezés, a szakmai és a közös szabadidős programok költségét. Egyéb költségek: utazási biztosítás, 1-2 fakultatív program (Disneyland, Raging Waters, Six Flags), költőpénz.

Ezt a csomagot olyan magyar kluboknak ajánljuk, amelyek saját csapataik nemzetközi megmérettetését tartják kiemelt fontosságúnak egy dinamikusan fejlődő és a világ élvonalába tartó sportági közegben, amely nem mellékesen a világ egyik legkeresettebb turisztikai régiója.

III. csomag

Harmadik lehetőségként ismét egy egyéni csomagot állítottunk össze, azokra gondolva, akik mind a sportban, mind a tanulásban élen járnak és középiskolai éveik után tanulmányaikat – lehetőség szerint – az USA-ban kívánják folytatni, nem feledkezve meg a sport további gyakorlásáról. Ez a program egész nyárra szól és feltétlenül hozzájárul az itthon már valamilyen szinten elsajátított nyelvtudás aktívvá, folyékonnyá, magasabb szintűvé tételéhez. Mindemellett lehetőséget nyújt egy mélyebb társadalmi, szociális betekintésre is, mivel a magyar diákokat amerikai családoknál helyezzük el és valamely kaliforniai klubcsapatnál igazoljuk le. Ily módon ablakot nyitunk számukra, hogy új baráti kapcsolatokra, ismeretségekre tegyenek szert abban a közegben, ahová igyekeznek, megkönnyítve ezzel a későbbi beilleszkedést.

A program kb. 80 napos, regisztrációs és szervezési díja magában foglalja a befogadó klub felkutatását, a játékos leigazolását a vendéglátó család felkutatását, bemutatását, a kinti tartózkodás megszervezését. Egyéb költségek: repülőjegy, utazási biztosítás, sporttal kapcsolatos egyéb költségek (nyári bajnokságok részvételi díja, stb.) költőpénz.

A programot azok számára ajánljuk, akik komolyan gondolják valamely kaliforniai egyetemen, főiskolán a továbbtanulást, és sportkarrierük folytatását. Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik már korábban részt vettek az 1. programban.

Mindhárom csomag egyedi, és rugalmas. A jelenlegi piaci kínálathoz képest számos tekintetben eltérő, ezért minőségét figyelembe véve a magasabb árkategóriájú szolgáltatások közé sorolható. Az árak kialakításánál figyelembe vettük azonban a fizetőképes keresletet és igyekeztünk azokat ehhez szabni.

Jelentkezni az alábbi oldalon lehet: http://www.usa-h2opolo-opportunities.com/j30/index.php/hu/jelentkezes


Amerikai-Magyar Sportturizmus - Vízilabda, Szentes

Egy életre szóló lehetőség

Szentesi Civil TV engedélyével és az USA H2O Polo ajánlásával. Minden vízilabdás figyelmébe ajánljuk, különösen azoknak akik szeretnének ösztöndíjjal tanulni...