+36 20 535 5534

2016. nyarán folytatódik a Nagy Program...

on 28 január 2016
Találatok: 1544

Új szakasz kezdődött programunk életében. dr. Molnár Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó egyedülállónak tartja ezt az életre szóló lehetőséget.

Megtisztelt személyével, így köreinkben tudhatjuk Őt is, ennek eredményeként - sokak örömére - programunk népszerűsítési folyamata felgyorsult. Az alábbiakban idézzük egyik interjújában megjelent vélemény-nyilvánítását, melyről bővebben hamarosan olvashattok majd az MVLSZ honlapján.

"Magyarországon méltán népszerű a vízilabda sport, hiszen a sportágban elért nemzetközi eredményeink kiemelkedőek. Ezért az utánpótlás nevelés is gyermekek tömegeit vonzza az uszodákba, az egyesületekhez. Ámde sportolóként, szülőként is előbb-utóbb szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy nem mindenkiből lesz válogatott szintű játékos. A gyerekek elkezdik űzni ezt a sportot 8-10 éves korban, és sokuk életét elkíséri 18 éves korig, rengeteg áldozattal, munkával, fáradtsággal a hátuk mögött. Ez a kor azonban vízválasztó, legalábbis nálunk, mivel eddigre eldől, ki az a kevés kiválasztott, tehetséges, szorgalmas pólós, akiből OB1-es játékos lehet. Sajnos jóval kevesebben is lesznek azok, akiket beválogatnak közülük a nemzeti csapatba és komoly szinten tudják folytatni a sportot.

És itt a hangsúly a NÁLUNK szón van, mivel az Egyesült Államokban például az egyetemi évek alatt kezdődik igazán a magasabb szintű sport.

Ez a program, amivel nemrég találkoztam, azért keltette fel az érdeklődésemet, mert pontosan ezt az űrt hivatott kitölteni azáltal, hogy magyar vízilabdázóknak lehetőséget ad arra, hogy tovább folytassák pólós karrierjüket valamelyik amerikai egyetemen, akár sport ösztöndíjjal. Ez egy nagyszerű lehetőség azoknak, akik a sport mellett fontosnak tartják a továbbtanulást is, és velem egyetemben úgy gondolják, hogy egy amerikai diploma elég sok kaput tud megnyitni későbbi civil pályafutásuk során. – fejtette ki dr. Molnár Tamás.

A program szervezői, Póka Sándor és Szénászky Zsolt kifejezték, hogy rendkívül nagy örömükre szolgál, hogy dr. Molnár Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség, valamint Szentes város vezetése és vízilabda klubja is a program mögé állt, és biztosították őket támogatásukról. Szeretnének a jövőben is minél több fiatalnak segíteni céljaik elérésében.

Felhívás: Ha ügyesen vízilabdázol, komolyan veszed a sulit és a sport segítségével szívesen belépnél egy életre szóló lehetőség világába, böngészd át a honlapot (www.usa-h2opolo-opportunities.com), töltsd ki a jelentkezési lapodat, és mi személyesen felvesszük veled a kapcsolatot."

Eddig a cikkből a részlet, és most néhány friss információ:

Idén nyáron a tervezett indulás időpontja június 8-10., visszaérkezés augusztus 05. (ezek az időpontok körülbelüli pontossággal szerepelnek még, az idő közeledtével, néhány hónapon belül fixálódik).

Jelezni szeretnénk, hogy a férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, így a jelentkezés és az előleg fizetésével tudunk helyet biztosítani.

További sportos napokat kívánunk!! USA H2O Polo csapata