+36 20 535 5534

Vízilabda edzőtábor és kupacsapat USA - Programismertető

Célkitűzésünk az amerikai-magyar sportkapcsolatok erősítése a vízilabda sportra építve. Idén először kínálunk lehetőséget magyar vízilabdázó fiataloknak, hogy kipróbálják tudásukat az Egyesült Államokban hagyományosan megrendezett nyári bajnokságokban. Célunk a nyári szabadidő hasznos eltöltése mellett az, hogy megismertessük a magyar sportolókkal az amerikai klubéletet, az egyetemi, főiskolai képzést és sportéletet, valamint az ország kulturális, természeti, szociális hátterét.

Június-július hónapban 3 egymást követő, nagyszabású tornán (US Club Water Polo Championship, LCWP Commerce, John Hale Memorial) vesz részt a magyar sportolókból összeálló serdülő és ifi korosztályú csapat Los Angelesben és vonzáskörzetében, ahol egyetemi edzők figyelik, válogatják a jövő egyetemi csapataiban – akár ösztöndíjjal – lehetőséget kapó játékosokat.

Utazásunk során egyetemlátogatások is szerepelnek a programban (UCLA, USC, UCSB, Pepperdine, Berkeley, Stanford), ahol a magyar fiatalok megismerhetik az amerikai egyetemisták kulturális, szabadidős és sportéletét és az edzőket, csapattagokat személyesen.

Rendszeres napi edzéseket, edzőmérkőzéseket tartunk neves kaliforniai klubcsapatokkal és iskolai csapatokkal. A program része egy 2 napos fejlesztő tréning egyetemi edzők irányításával.

A gyerekek folyamatosan gyakorolhatják, fejleszthetik angol nyelvtudásukat, melyre a legjobb lehetőséget az anyanyelvi környezet mellett a hasonló érdeklődésű sporttársakkal való napi kapcsolattartás biztosítja. Emellett heti 3 alkalommal 2 órás intenzív nyelvi kurzuson vesznek részt a gyermekek anyanyelvi oktatókkal.

A szakmai program előkészítéseként az utazást megelőző hónapokban csapatedzéseket tartunk az utazó keret számára mindkét korosztályban. Ezek az edzések már a program szakmai vezetőjének az irányítása alatt angol nyelven zajlanak.

A szakmai hátteret alapvetően az ő évtizedes múltra visszatekintő edzői tapasztalata, valamint USA-beli szerteágazó szakmai kapcsolatai biztosítják. Mellette 3 magyar utánpótlásedző kíséri még a csapatokat, akik folyamatosan felügyelik a gyerekek tevékenységét.

A szállást, étkezést változatos, a programhoz igazodó helyszíneken biztosítjuk, az utazást bérelt külön buszokkal oldjuk meg, a rendelkezésre álló szabadidőt pedig a környék és a látnivalók megismerésével töltjük (Hollywood, Beverly Hills, Malibu, Huntington Beach, Newport Beach, Grand Canyon, San Diego, San Francisco).

A tábor 28 napos, várható költsége magában foglalja az utazás, szállás, étkezés, a szakmai és a közös szabadidős programok költségét, valamint az egyenruhát is. Egyéb költségek: biztosítás, 1-2 fakultatív program (Disneyland, Raging Waters, Six Flags, surf suli Huntington Beach-en) költőpénz.

A program újszerűsége a személyes kapcsolatokban rejlik, mind a szervezők több évtizedes kapcsolatrendszerét, mind a résztvevőknek kínált kapcsolatépítési rendszert tekintve. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, készséggel állunk rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken.

Póka Sándor:
+36 (20) 535 5534
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szénászky Zsolt:
+36 (30) 274 3973
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.